hotel belair

website over vakanties

Zonvakantie in oktober

strand

Zoals jullie misschien al hebben gemerkt, ben ik absoluut dol op “Espagne”. Ik heb er twee maand stage gelopen als uitwisselingsstudent, jaren geleden ondertussen, die een van de beste ervaringen in mijn leven was. Ik werd verliefd op het zuiden en mijn reislust naar is niet een beetje vervaagd.

Met eindeloze festivals, stranden van wereldklasse en een beroemd nachtleven is Andalusië 365 dagen per jaar geweldig.

Van Salamanca tot Barcelona, van Cádiz tot Bilbao, het is zo’n levendig land. Of je nu de hellingen van de Sierra Nevada opdoet, door de wijngaarden van Rioja wandelt of de zon op de Andalusische stranden aanbidt. Dit land zal gegarandeerd elke dag van je zonvakantie indruk op je maken.

Strand vakantie

Andalusië in het het najaar

De herfst heeft zalig weer en prachtige uitzichten. Het is er minder toeristisch, de temperaturen lopen niet meer op boven de 35 graden. Het Mediterraan klimaat is ideaal om actief de streek te ontdekken. Een zonvakantie oktober levert mooie plaatjes door de veranderende herfstkleuren, net als bij ons, maar dan zonder gure temperaturen.

De cultuurrijke steden zoals Ronda, Sevilla en Granada zijn comfortabeler in de herfst.

Deze pareltjes tonen een indrukwekkende architectuur en bieden een culturele rijkdom die je simpelweg niet kan ontdekken in het hoogseizoen. Het is er te warm!

Daarom trekken steeds meer mensen in het najaar richting het zuiden. Nog geen toffe verblijfplaats gevonden? Ga dan naar https://lacasita.com/nl/spanje/zonvakantie-oktober

Hoogtepunten: seizoenswijnen en keuken

Vanaf begin september is het tijd om de wijnoogst van het jaar te proeven. Je kunt de bodega’s van Jerez bezoeken voor een aantal van de meest verbazingwekkende wijnen en sherry’s die je ooit zult hebben. Het is absoluut een reis die op de verlanglijstje van elke wijnliefhebber moet staan.

De herfst is een van de beste tijden om te genieten van de culinaire geneugden en kooklessen te volgen.

Het land staat stevig op de kaart door zijn grootste, culinaire prestaties in de wereld. Ik ben het daar volkomen mee eens en jij vast ook eens je je door alle culinaire schatten proeft.

Strandvakantie

Herfststrandvakanties voor waterliefhebbers

Je kunt tot ver in oktober in de Middellandse Zee zwemmen. In het zuidoosten blijven de watertemperaturen het langst warm. Degenen die niets liever willen dan zich op hun handdoeken te laten leggen en in de herfst in de zee te plonsen of te sporten , moeten de regio Andalusië ten minste één keer bekijken. In de badplaatsen Benalmadena, Fuengirola, Marbella, Puerto Banus, Estepona,…zijn de stranden in oktober /november mooi en rustig.