hotel belair

website over vakanties

Wat te doen tijdens een dagje uit?

In deze coronatijden is het natuurlijk belangrijk dat je denkt aan je gezondheid en aan de gezondheid van de mensen om je heen. De overheid heeft besloten om veel dingen te sluiten om te zorgen dat iedereen gezond kan blijven en het aantal ziekenhuisopnames te voorkomen. Corona is iets waar we mee moeten leven en waarvan we geen idee hebben hoelang het daadwerkelijk gaat duren. Voor nu is het lastig omdat mensen nog weinig inspiratie hebben voor wat ze kunnen doen tijdens een gezellig dagje uit. In dit artikel geef ik je een paar simpele tips.

Strand

Om te beginnen is het strand een ideaal uitje voor deze tijd. Het is namelijk bijzonder warm buiten en daarom is niks lekkerder als te genieten op het strand. Het grote voordeel van stranden is dat er enorm veel ruimte is en je dus makkelijk de 1.5 meter afstand kan waarborgen. Zorg er wel voor dat je op eigen vervoer naar het strand gaat. Zo voorkom je in een overvolle metro, tram of trein te zitten waar je gevaar hebt om besmet te worden.

Pretpark

Er zijn al pretparken in Nederland open. Natuurlijk mogen er minder mensen naar binnen, maar dit heeft ook z’n eigen voordelen. De rijen van de attracties lijken misschien wat langer, maar dit komt doordat iedereen op 1.5 meter afstand zal staan. Zorg er wel voor dat je op tijd je tickets hebt zodat je zeker weet dat je kan gaan.

Bootje huren

Door het lekkere weer van de laatste weken is het ook perfect om een bootje te huren en een middagje lekker bij te bruinen op het water. Voor veel boten heb je geen vaarbewijs nodig waardoor iedereen eenvoudig een boot kan huren. Het is een dagje weg waarin je optimaal kan genieten en helemaal tot rust kan komen.