hotel belair

website over vakanties

Wat gaan we doen in Rotterdam?

huis kopen in Spanje

De wereldstad Rotterdam staat bekend om de immens grote zeehaven, waarbij de onder andere de grootste container- en cruiseschepen dagelijks in en uitvaren. Het is het epicentrum van handel, transport, en deels de cruisesector. Een prachtige stad waar van alles te beleven valt met architectonische meesterwerken. Ben je op vakantie en zit je in een huisje in Zuid Holland nabij Rotterdam? Dan is het zeker aan te raden om dagtrip te maken naar deze stad. Een kijkje nemen in de machtige haven waar de havenarbeiders geroemd zijn om het harde werk dat ze leveren. Maar Rotterdam heeft meer, veel meer! Middels dit artikel willen we jou inspireren. Hieronder lees je de 5 mooiste belevenissen in Rotterdam

Vaar met de watertaxi over de Maas

Ontdek Rotterdam vanaf het water. Volgens velen is dit de manier om al het mooist van de stad te bewonderen. Maak een rondvaart op een van deze watertaxi’s over de Nieuwe Maas. De duur en route mag je zelf uitstippelen en zal alleen bestaan uit jouw gewenste gezelschap! Je kunt tot maximaal 8 en 12 personen plaatsnemen. Kies uit een snelle of de langzame taxi. Vertrek bijvoorbeeld vanaf de Wilheminapier/Hotel New York, Leuvehaven/Centrum of Veerhaven/binnen of andere 50 steigers.

Bezoek voetbalstadion Feyenoord

Voor de echte voetbalsupporters is een bezoek aan de Kuip zeker aan te bevelen. Dit prachtige stadion, waar de voetbalclub Feyenoord haar thuiswedstrijden afwerkt, aan de Nieuwe Maas. Vanuit het Centraal Station is het makkelijk bereiken, want het stadion ligt pal naast het treinstation. Liever met de metro? Stap in diverse delen van Rotterdam op. Ontdek de grote prijzenkast, stap omhoogaanschouw het mooiste grasveldje van de wereld en krijg de bibbers van het indrukwekkende stadion. Misschien ben je ook nog op tijd voor een openlijke training op het trainingscomplex Varkenoord, aan de andere kant van het stadion. Kortom, een prachtige voetbalbeleving

Naar de Markthal

Een typisch architectonisch hoogstandje in Rotterdam dat ontstaan is door een wijziging in de Europese wetgeving. Vlees, vis en kaas moest in de buitenlucht moest aan steeds striktere eisen voldoen. Hierdoor is een grote hal ontworpen om alsnog de marktbeleving te behouden onder een dak. Een verzameling van wonen, eten en architectuur.  In de hal bevindt zich de markt met zo’n 100 vers units, circa 15 food shops en diverse restaurants met daaronder een supermarkt en vierlaagse parkeergarage. Ja het is een beetje toeristisch, maar toch een bezoekje waard.

Kubuswoningen

Een van de meest opzienbare bezienswaardigheid in Rotterdam zijn de Kubuswoningen in Blaak. Deze kubuswoningen zijn ontworpen door Piet Blom en zijn gebouwd tussen ’82 en 1984. Benieuwd naar hoe het wonen is? Er is een kubuswoning open voor nieuwsgierige bezoekers. Neem een kijkje in het meest uniek stukje wonen in Rotterdam, de Kijk Kubus. 

Erasmusbrug

De Erasmusbrug is naast de Willemsbrug de tweede brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam. Hij is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus. De brug verbindt de wijk Kop van Zuid met het centrum aan de noordzijde van de rivier. Rondom de brug vinden onder meer de evenementen Red Bull Air Race Rotterdam en de Wereldhavendagen plaats. Ook is de brug sinds 1996 onderdeel van het parcours van de Marathon Rotterdam. Deze ging voorheen over de Willemsbrug.

Euromast

De skyline van Rotterdam bekijken? Dat doe je in de Euromast. De Euromast is tevens de hoogste uitkijktoren van Nederland met een hoogte van maar liefst 185 meter. Met een speciale lift ga je naar boven waar je een panoramisch uitzicht hebt over de prachtige stad. Langer genieten van het uitzicht? Dan is het ook mogelijk om in het restaurant een lekker hapje te gaan eten!  

Op vakantie in Zuid Holland

Ben je op vakantie in deze prachtige provincie? Waar je genieten kunt van de kust. Als je opzoek bent naar een mooi vakantiehuis aan de Nederlandse Kust, dan zit je hier goed. Er zijn prachtige kustplaatsen, zoals Scheveningen, Noordwijk, maar ook Hellevoetsluis en Ouddorp zijn zeer mooie plaatsen die door veel toeristen bezocht worden. Op heerlijkehuisjes.nl vind je een compleet overzicht van alle vakantiehuizen in Zuid Holland.