hotel belair

website over vakanties

Een visum Thailand of een visum Cuba aanvragen doe je online

Het is de droom van veel mensen: verre reizen maken en de wereld zien. De wereld is ruim een jaar zo goed als volledig op slot geweest, en we zijn wel weer toe aan een fijne reis. Maar voor veel landen is het nog steeds nodig om een visum aan te vragen. Voorheen moest je voor een visum Thailand of een visum Cuba helemaal naar de ambassade van het land. Dat was lang niet altijd even handig. Wie heeft er de tijd om helemaal naar Rotterdam (voor de Cubaanse ambassade) of naar Den Haag (voor de Thaise ambassade) te gaan? Gelukkig kun je nu je visum Thailand én je visum Cuba gewoon online aanvragen. 

Vraag je visum Thailand gewoon online aan

Je kunt het visum Thailand gemakkelijk online aanvragen. Je krijgt het dan thuisgestuurd en kunt de gegevens zelf invullen. Het is wel erg belangrijk dat je heel secuur te werk gaat. Je mag absoluut geen fouten maken bij het invullen. De gegevens van je paspoort dienen precies te worden overgenomen. Ook is het slim om, voor je je gegevens gaat invullen, de aanvullende eisen te controleren. Zo moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na de vervaldatum van het visum. Je moet ervoor zorgen dat er minimaal twee lege pagina's (tegenover elkaar) in je paspoort zitten en je moet het paspoorthoesje verwijderen.

Vraag je visum Cuba gewoon online aan

Ook dit visum vraag je gemakkelijk online aan. Je vult de gegevens zelf in, in blokletters. Je werkt erg netjes en maakt absoluut geen fouten met het invullen van de gegevens. Je zorgt ervoor dat je paspoort nog minimaal 7 maanden geldig is op het moment van aankomst in Cuba. Ook is het belangrijk dat er één lege pagina in het paspoort zit. Deze pagina wordt gebruikt om de benodigde stempels te ontvangen.

Reizen in tijden van COVID-19?

Het is nog steeds een onzekere periode. Op het ene moment lijkt COVID-19 echt op zijn retour en gaan de grenzen weer open, op het andere moment duikt een andere variant van het virus op en gaan de grenzen weer op slot. Het is en blijft dus erg belangrijk om de nieuwsberichten en de berichten van de ambassades in de gaten te houden. Je wilt immers niet stranden in een land dat ineens op slot gaat. Vraag vooral informatie aan bij het reisbureau, ook over het eventueel krediteren van je reissom. Reizen in tijden van COVID-19 is nog even spannend.