hotel belair

website over vakanties

Twee belangrijke factoren bij het aanschaffen van snowboard bindingen

snowboards

Na het aanschaffen van een snowboard, moet er naast het kijken naar snowboardschoenen, een helm en kleding ook gekeken worden naar snowboard bindingen die ervoor zorgen dat het plezier in het snowboarden geoptimaliseerd kunnen worden. Bij het kiezen van snowboard bindingen moeten er naast het soort strap op de binding en de maat ook rekeningen worden gehouden met het soort snowboard stijl en de manier waarop de bindingen vastgemaakt kunnen worden aan de snowboard zelf. Lees hieronder wat de belangrijkste tips voor deze twee factoren zijn.

De stijl van snowboarden

De stijl van het snowboarden is een belangrijk element om mee te nemen in de keuze voor een snowboard binding. Van beginner tot expert, er zijn hierin vele verschillende bindingen te vinden. Het verschil in de binding zit hem vaak in de mate van flexibiliteit van de binding. Beginnende snowboarders hebben vaak meer baat bij een flexibele binding, aangezien deze bindingen makkelijker bestuurbaar zijn. Voor freestylers zijn medium of ook flexibele bindingen aan te raden, zodat er makkelijk bochten en sprongen gemaakt kunnen worden. De stijve bindingen zijn aan te raden voor free-riders, het snowboarden in poeder en voor snowboarders die overal op de piste te vinden zijn.

Het bevestigen van snowboard bindingen op een snowboard

Daarnaast zijn er ook nog verschillende manieren om een binding te bevestigen op het snowboard. De meest voorkomende manier zijn bevestigingen met twee maal vier gaten of vier maal vier en worden gebruikt door de meeste merken. Een bevestigings manier met drie gaten, wordt minder vaak gebruikt. De laatste manier is door middel van een langwerpige inkeping. De bevestiging is vooral belangrijk om naar te kijken, aangezien niet elke bevestiging past met een bepaalde snowboard binding. Dus dit is zeker iets om mee rekening te houden. Met de juiste snowboard bril heb je ook met minder weer een goed zicht.