hotel belair

website over vakanties

Topidee voor dagje uit gezocht? Huur een boot in Friesland!

Bootverhuur Sneek

Heb je binnenkort vakantie en zou je in deze periode graag af en toe een dagje eropuit willen? Of wil je binnenkort in een weekend een leuk dagje uit plannen? Welnu, er zijn uiteraard talloze opties om een dagtripje vorm te geven. Als je het echter belangrijk vindt om echt samen iets te ondernemen en tijd voor elkaar te hebben, dan is het huren en zelf besturen van een bootje echt een aanrader. Uiteraard kun je dit het best doen in de provincie Friesland, de provincie die bij uitstek uitblinkt met al zijn prachtige grote en kleine meren, rivieren, kanalen en sloten. Als je dit wel ziet zitten als dagtrip, dan is een deskundige in bootverhuur in Sneek of omgeving zoeken en vinden de volgende stap. Echter is het wel belangrijk dat je je goed voorbereidt voor je de Friese waterwegen betreedt. Lees hieronder waar je zoal rekening moet houden als je een boot wilt huren.

Bootverhuur Sneek

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?

Mensen die voor dagtochtjes een boot huren vragen zich vaak af of ze daarvoor eigenlijk een vaarbewijs nodig hebben. Welnu, zo’n vaarbewijs is alleen verplicht bij boten die langer zijn dan 15 meter of die sneller varen dan 20 kilometer per uur. De meeste boten die aan recreanten worden verhuurd zijn echter kleiner en varen langzamer. Normaliter heb je dus geen vaarbewijs nodig. Enige handigheid en ervaring in het besturen van een boot zijn echter wel aan te raden.

Houd rekening met deze vaarregels

Net als op de autowegen zijn er ook op het water verkeersregels. Belangrijk om te onthouden is dat boten van rechts altijd voorrang krijgen. Verder geef je als recreant altijd voorrang aan grotere schepen en aan beroepsschepen. Bij twijfel over wie voorrang heeft kun je als bestuurder van een kleine boot het best de ander gewoon voor laten gaan.