hotel belair

website over vakanties

Strand maakt gezond

Het is weer zomer, maar helaas kunnen we er niet erg van genieten. Tenminste, het weer is over het algemeen vrij warm en we werken veel vanuit thuis, dus thuis op je balkon zitten lukt wel. Maar echt op stap met vrienden en familie kan niet zoals vroeger. Wel zijn er veel richtlijnen opgesteld, zodat we langzaam aan weer naar restaurantjes en café's kunnen. Tafels en stoelen staan een eindje uit elkaar, je mag over het algemeen niet te veel rondlopen, en je moet volgens mij uit één huishouden zijn om met meerdere mensen bij elkaar te zitten. Maar wat een vreugde; het kan wel weer. Wel hebben mensen last van de vele regels wat betreft opstaan, betalen, lopen, etc. Ook wordt het in de stad steeds drukker en lopen de kleine straatjes weer vol…
Voor de mensen die zich soms opgesloten hebben gevoeld (of nog steeds!) is er een hele fijne tip die je zowel alleen of met wat mensen kan doen, en waar je lekker je gang kan gaan: ga eens uitwaaien op het strand van Scheveningen. Maak er een uitje van, boek een hotel bij het Schevingen strand, en laat alle stress even van je af glijden. Wandel, zwem, ga hardlopen, jeu de boulen, waar jij gelukkig van wordt.

Medicijn.

Vroeger werden zieke mensen naar een plek aan zee gestuurd om bij te komen van hun ziekte, en aan te sterken. Er werd gedacht dat de rust en lucht goed waren voor de longen en dus de gesteldheid. Mensen zouden sneller aansterken, beter worden en dus weer lekker naar huis gaan. Hoewel de wereld van medicijnen en wetenschap natuurlijk erg is verbeterd, bestaat dit idee nog steeds. Het strand en de zee zijn ontspannende factoren. Mensen gaan op hun vrije dag graag naar het strand, om in de zomer te kunnen bakken en zwemmen, maar om in de andere seizoenen lekker te kunnen wandelen en nadenken. Het beeld van een weidse zee en kilometers strand geeft rust en ruimte. Waarom zou jij dat jezelf niet gunnen?
Je hebt tegenwoordig geen doorverwijzing meer nodig; je kan lekker zelf boeken en jezelf wat rust gunnen.

Hardlopen.

Wat je tegenwoordig ook vaak ziet, zijn mensen die gaan hardlopen in het zand. Het zand is natuurlijk geen sterke ondergrond en geeft dus aardig wat weerstand tijdens het rennen. Dit versterkt de beenspieren aanzienlijk. Je kan ervoor kiezen om dicht aan zee hard te lopen waar het zand wat gehard is door het water, of door het rulle zand. Je zult merken dat je veel sneller uitgeput bent dan wanneer je op asfalt loopt. Zo zie je weer dat het strand en de zee vele positieve kwaliteiten voor je gezondheid bezitten!