hotel belair

website over vakanties

Stappenplan: huis kopen in Spanje

Steeds meer Nederlanders kopen een huis in Spanje. Hier gaan ze zelf wonen of ze brengen hier hun vakanties door en verhuren het huis in de resterende maanden.

Wil jij een huis kopen in Spanje en weet je niet hoe je dit doet? Kies dan eerst een geschikte aanbieder met een Nederlands kantoor, zoals Hi Homes Spanje. Deze aanbieder kan je met veel zaken helpen en weet precies waar jij als Nederlander tegenaan kunt lopen. Heb je een goede aanbieder gevonden? Dan volgt nu het onderstaande stappenplan!

Stap 1: Stel je wensenpakket samen

Nu je een aanbieder hebt gekozen stel je samen met hen jouw wensenpakket samen. Wil je een woning aan de kust of meer in het binnenland? Heb je voorkeur voor een bepaalde stad of een bepaald dorp? Wat voor soort woning zou je graag willen? De aanbieder zal je dit soort vragen stellen om jouw wensen duidelijk in k0aart te brengen.

Stap 2: Bezichtig de voorgestelde woningen

Aan de hand van jouw wensenpakket zoekt de aanbieder een aantal geschikte woningen. Je gaat deze woningen samen met de aanbieder bezichtigen.

Stap 3: Breng een bod uit

Heb je de ideale woning in Spanje gevonden? Dan brengt de aanbieder voor jou een bod uit op deze woning.

Stap 4: Teken de koopakte

Als je bod is geaccepteerd door de verkoper, zal de advocaat van de aanbieder nog verschillende zaken voor je controleren. Zodra dit rond is, wordt de koopakte opgemaakt. Nu hoeft deze akte alleen nog ondertekend te worden door jou en de verkopende partij en daarna is de woning van jou!