hotel belair

website over vakanties

Op droomreis naar Thailand en China

Kan jij ook zo wegdromen bij de gedachte aan vakantie? Het idee van zon, zee en strand met een cocktail in je hand of juist alle hotspots van een gave stad ontdekken. Er even tussenuit zijn, niet hoeven te werken en met je lichaam én geest even helemaal in een andere omgeving wanen. Wat een heerlijke gedachte blijft dat. En nu we niet meer te maken hebben met reisbeperkingen leent deze periode zich perfect om de geannuleerde vakantieplannen van de afgelopen tijd dubbel en dwars in te halen. Weet jij al wat jouw volgende bestemming wordt? In ieder geval mogen Thailand en China niet op jouw bucketlist ontbreken!

Een warm welkom in Thailand

Het is niet voor niets een van de meest populaire verre bestemmingen onder Nederlanders, Thailand voelt als een warm welkom. De aardige bewoners, relaxte cultuur, mooie eilanden en het heerlijke eten zorgen ervoor dat je je hier snel thuis voelt en niet graag meer naar huis wilt. De reis naar Thailand kun je natuurlijk zo lang of kort maken als je zelf wilt, maar om het land echt te ontdekken is een reis van 3 tot 4 weken ideaal. Vanaf een start in Bangkok kun je verder het land in reizen naar plaatsen als Ayutthaya, Chiang Mai en Khao Sok. Bangkok is de perfecte plek om te wennen aan de cultuur en het klimaat. Er is veel te doen in Bangkok, dus neem vooral je tijd om wat markten met lekker streetfood en wolkenkrabbers te ontdekken. Vanaf deze gigantische stad trek je verder het noorden in met de nachttrein naar Chiang Mai. Een fijne stad waar veel leuks te doen is. Ook is dit de perfecte uitvalsbasis voor een jungle trekking. Je reis sluit af in het zuiden van Thailand. Hier geniet je van de natuur met waanzinnige zonsopkomsten, spannende wandelingen en kajakken op de mooiste meren. Houd er wel rekening mee dat je wellicht nog een reisvaccinatie moet halen voordat je vertrekt, zoals de DTP vaccinatie en een Inenting gele koorts. Ook moet je een visum aanvragen, deze heb je nodig om Thailand binnen te komen.

Cultuur snuiven in China

Ook China staat bij veel reisliefhebbers hoog op het lijstje. China biedt voor ieder type reiziger dan ook genoeg om een waanzinnige trip te beleven. Rondreizen door China betekent hoe dan ook geconfronteerd worden met overblijfselen van verschillende oorlogen, met het bekendste voorbeeld natuurlijk de Chinese muur. Maar China biedt meer dan dat, zoals een prachtige natuur met uitgestrekte rijstterrassen, vlakten met zandstenen en spiegelende bergmeren. Rondreizen door China kan wel een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en veel geduld is het prima te doen. Ook voor China heb je een visum nodig om het land binnen te komen. Ongetwijfeld ga je een waanzinnig avontuur beleven in dit land.