hotel belair

website over vakanties

Leukste bezienswaardigheden van Nederland

Nederland-giethoorn

Vaak gaan we voor vakantie naar het buitenland en vergeten we wat eigen land te bieden heeft. Aangezien Nederland een klein land is, kan je prima dagjes weg om interessante plekken te ontdekken. Er zijn genoeg gezellige steden, dorpen, prachtige natuur en stranden. De Nederlandse cultuur kan je overal terug zien door de tulpen, molens en klompen. Er valt genoeg te ontdekken en je komt plekken tegen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Ontdek met ons de leukste bezienswaardigheden van Nederland.

bezienswaardigheden Nederland

De prachtige natuur van Nederland

Tijdens je dagje uit kun je leuke fietsroutes of wandelroutes volgen. Op de Veluwe heb je een paar van die routes die kilometers lang zijn. Ze gaan dwars door de natuur langs de mooiste plekjes. Spot de wilde dieren en geniet van de prachtige flora en fauna. Een ander mooi gebied is het Nationaal Park de Biesbosch. Het is een natuur een recreatiegebied met waterwegen waar je met een boot doorheen kan varen. Er leven veel soorten vissen, vogels en ook bevers. Je kan op diverse plekken aanleggen en genieten van een lekkere picknick. Het is een perfecte plek voor een weekendje weg. In de omgeving bevinden zich nog steden zoals Heusden en Bergsche Maas.

bezienswaardigheden Nederland

Interessante steden om te ontdekken

Als je het niet ziet zitten om naar Venetië te gaan voor de mooie kanalen, kan je ook naar het mooie Giethoorn. Ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Er bevinden zich diverse musea die je alles vertellen over deze stad. Met een toerboot krijg je een rondleiding door de kanalen en wordt er van alles verteld over de geschiedenis. Je kan ook prima een wandeling maken en over de bruggetjes lopen om alles te verkennen. Alle huizen die er staan zijn bewoond en erg oud.