hotel belair

website over vakanties

Kamperen in het buitenland, waar moet je allemaal rekening mee houden?

Jaarlijks zijn er duizenden tot tienduizenden Nederlanders die gaan kamperen. Een groot gedeelte van deze Nederlanders kiezen ervoor om in Nederland te gaan kamperen, maar ook zijn er weer veel Nederlanders die in het buitenland gaan kamperen. Dat er veel Nederlanders zijn die jaarlijks gaan kamperen is ook zeker niet vreemd, want tijdens het kamperen kan je goed tot rust komen en veel tijd doorbrengen met je gezin. Mocht dit de eerste keer worden dat je gaat kamperen in het buitenland, dan is de kans groot dat je niet precies weet waar je allemaal rekening mee moet houden. Gelukkig kom je daar snel meer over te weten in dit handige artikel. 

Het hebben van een caravan of camper is soms verplicht

Als je voor de eerste keer in het buitenland wilt gaan kamperen, dan is de kans onwijs groot dat je niet over een caravan of een camper beschikt. Dit kan erg nadelig zijn, vooral omdat er veel campings in het buitenland zijn die het verplicht stellen dat je een caravan of een camper hebt. Het is bij deze campings dan ook niet mogelijk of zelfs verboden om te kamperen in een eigen tent. Mocht je willen weten bij welke campings het wel toegestaan is om te kamperen in een tent, dan is het verstandig om eens goed onderzoek te doen via het internet. 

Doe voldoende boodschappen

Wanneer je in het buitenland gaat kamperen, is het altijd aan te raden om voldoende boodschappen te doen voordat je de camping bereikt. Dat heeft ermee te maken dat er in de omgeving van de camping vaak geen supermarkten te vinden zijn. Dat is zeker niet het geval bij camping Union Lido, want daar zit een supermarkt op de camping. Een van de nadelen van deze supermarkt, is dat de prijzen wat hoger zijn. Gelukkig zijn de prijzen van daar nog wel stukken goedkoper dan de prijzen in Nederlandse supermarkten. 

Sluit een reisverzekering af

De kans is erg klein, maar er is altijd een kans aanwezig dat je betrokken raakt bij een ongeluk of in het ziekenhuis beland in het buitenland. Het kan dan voorkomen dat je duizenden euro’s aan kosten hebt gemaakt die je niet vergoed kan krijgen. Dit is dan ook precies een van de vele redenen waarom het zo verstandig is om een reisverzekering af te sluiten. Door een reisverzekering af te sluiten ben je volledig gedekt tegen verschillende kosten.