hotel belair

website over vakanties

Interesse in cultuur en architectuur? Dan heeft de stad Brugge jou veel te bieden!

brugge bezienswaardigheden

Europa is een relatief rijk continent met een veelbewogen geschiedenis. Wat je daar ook van mag vinden, je kunt er niet omheen dat Europa enorm rijk is een de meest fraaie en diverse steden. Daar hoef je vanuit Nederland bovendien absoluut niet ver voor te reizen. Bezoek wat dat betreft bijvoorbeeld eens de stad Brugge, zonder twijfel een van de mooiste Belgische steden. Vooral op het gebied van cultuur en architectuur biedt Brugge bezienswaardigheden die je nog lang zullen bijblijven. Hieronder lees je waar je als cultuurliefhebber in Brugge op moet letten.

brugge bezienswaardigheden

Wat zijn niet te missen Brugse hoogtepunten?

De volgende openbare Brugse gebouwen zijn zeer de moeite waard om te bezichtigen, als het even kan ook van de binnenkant:

  • De Basiliek van het Heilig Bloed, die ook bekendstaat als de Heilig Bloedbasiliek, is zeker een van de mooiste bouwwerken van de stad. De ligging aan het water enerzijds en aan een pleintje aan de andere kant is al bijna even speciaal.
  • De Onze Lieve Vrouwekerk is een toren van meer dan honderd meter hoog. Ook deze kerk valt dus zeker niet te missen.
  • Qua grootte en kunstzinnigheid is de Sint-Salvatorskathedraal misschien wel het meest indrukwekkend.
  • Iets kleiner, maar niet per se minder fraai, is de Sint-Walburgakerk in het oosten van de stad.

Museumliefhebbers opgelet!

Ook als je graag museums bezoekt kun je je hart in Brugge ophalen. De volgende museums zijn hierbij in het bijzonder aan te raden:

  • Het Historium is een museum dat zo diep mogelijk in gaat op het leven in Brugge door de eeuwen heen. Je wordt hier ‘meegenomen’ tot in de middeleeuwen.
  • Voor liefhebbers van kunst is het Groeninge Museum the place to be. Hier kun je talrijke werken aanschouwen van bekende en minder bekende Belgische kunstenaars.
  • Het Frietmuseum vertelt je tenslotte de geschiedenis en de opkomst van een van de meest bekende (en geliefde) etenswaren van het land.