hotel belair

website over vakanties

In Spanje is een fraaie Finca te huur

Midden in het ruige Spaanse achterland van de Costa Blanca ligt een prachtig gerestaureerde Finca, te huur via reisorganisator en eigenaren Refugio Marnes. De Finca is een opgeknapte oude boerenhoeve met twee bijgebouwen, los Establos en la Ruina, waar je ook kunt overnachten,  Het ligt op een typisch Spaans boerenerf van 20 hectare midden in de natuur, met uitzicht op vijgenbomen en de bergen. Er zijn slaapmogelijkheden voor individuele reizigers, stellen, gezinnen of groepen. Met of zonder ontbijt of diner.  Voor liefhebbers van kamperen zonder gedoe is er nog een grote ingerichte bedoeïenen tent te huur la Jaima, met badkamer en keuken, op een stenen ondergrond.

Mooi en onbedorven

Dit gebied is bergachtig, met toppen tot 1500 meter. Er zijn olijfbomen, vijgenbomen en veel prachtige vogels. Dat maakt het ideaal voor natuurliefhebbers, klimmers en wandelaars. Ook het klimaat is gunstig voor activiteiten buiten. Meestal ligt de temperatuur tussen 18 en 25 graden Celsius. Hierdoor kan je ook buiten de lente en zomer goed wandelen in deze streek, bijvoorbeeld van 1 oktober tot 1 april. In die maanden biedt Refugio Marnes juist wandelvakanties aan met verschillende logeeropties. Voor wandelaars met meer en minder training zijn er arrangementen. Verder kan je kiezen tussen slapen plus ontbijt, volpension of alleen slapen en zelf koken.

Paella

Ook als je niet zo´n wandelaar bent, maar liever fietst of golft is la Finca een prima plek. Of liever dorpjes of steden bezoekt, zoals Alicante of Valencia, de stad van de Paella.  Er staat ook een lekker recept van Paella op de website www.refugiomarnes.com