hotel belair

website over vakanties

Hoe zet je een wandelvakantie in elkaar?

Veel mensen kiezen ervoor om in de vakantieperiode uit te rusten zodat zij na de vakantie weer aan de slag kunnen. Naast mensen die van rustvakanties houden, zijn er ook een hoop mensen die het leuk vinden om een actieve vakantie te hebben. Voor deze mensen is het leuk om een wandelvakantie te plannen. Het in elkaar zetten van een wandelvakantie kan voor beginners helaas best lastig zijn.

Een wandelroute uitstippelen via Google Maps

Om te beginnen is het van belang om een locatie te kiezen waar je graag naartoe zou willen gaan. Vervolgens kun je ervoor kiezen om een wandelroute uit te stippelen via Google Maps.. Het is van belang dat je de route op je telefoon, maar ook op een plattegrond bij je hebt. Zo weet je zeker dat je niet onderweg de route vergeet. De kans bestaat immers dat je geen internet hebt als je onderweg bent. 

Zorg voor voldoende rust

Een belangrijk punt bij het in elkaar zetten van een wandelvakantie is rust. Je benen zullen na veel wandelen op het gegeven moment vermoeid raken. Wandelen met vermoeide benen is erg vervelend en hierdoor is het belangrijk om tijdens het uitstippelen van de route rekening te houden met voldoende rustplaatsen.  

Plan een aantal leuke stops in

Als je een wandelvakantie uit gaat denken is het ook van belang om een aantal leuke stops tussen het wandelen door te plannen. Zo is het leuk om een keer een stad of een bioscoop te bezoeken. Hierdoor is het mogelijk om meer van een andere cultuur te zien en te leren. Daarnaast zorgt dit natuurlijk ook voor ontspanning. 

Neem eet en drinkpauzes

Naast het plannen van rust en leuke stops, is het ook noodzakelijk om voldoende te eten en drinken tijdens een wandelvakantie. Bij het uitstippelen van de wandelroute zal je dus rekening moeten houden met het feit dat je tussendoor een aantal keren moet stoppen. Zo kun je in de ochtend stoppen bij een bakker voor een lekker broodje en in de middag bij een terrasje voor goede lunch. Tot slot kan je in de avond uitgebreid dineren en direct even een pauze nemen. Tussen het wandelen door is het fijn om drinken en het liefst water bij je te hebben. Helaas kan er altijd iets gebeuren waardoor je het water nodig hebt. Ook is het van belang om voldoende te drinken. 

Zorg voor een slaapplek onderweg

Tot slot is het ook belangrijk om bij het maken van de wandelroute een hotel of motel tussendoor te laten komen. Hier kun je slapen in de nacht en goed uitrusten zodat je de volgende ochtend weer door kan. In de vakantieperiode is het erg druk bij hotels en motel dus regel dit van tevoren. Daarnaast is het niet fijn als het al laat is en je nog niets geregeld hebt. Dit voor een hoop stress en irritatie zorgen dus regel dit op tijd om chaos te voorkomen. Kortom, er zijn een aantal noodzakelijke punten die je niet moet vergeten bij het in elkaar zetten van een wandelroute voor je wandelvakantie.