hotel belair

website over vakanties

6 Bezienswaardigheden in Haarlem

Haarlem, de hoofdstad van de provincie Noord-Holland kent een rijke geschiedenis. Deze pracht stad biedt voor haar inwoners en toeristen leuke bezienswaardigheden en er is veel te doen. Van lekker eten tot een dagje winkelen tot musea en prachtige architectuur. Haarlem is een stad om gezien te hebben. Wil jij weten wat je zoal kunt doen in Haarlem, lees dan gauw verder want wij hebben zes leuke uitstapjes op een rijtje gezet. 

De Grote Kerk

Midden in hartje centrum van Haarlem vind je de Grote Markt met daarop de eeuwenoude Grote Kerk. Deze kerk dateert uit de 14e eeuw en is een prachtig bouwwerk wat niet te missen is. Als je naar Haarlem gaat kom je gegarandeerd over de Grote Markt. Op dit plein wordt het gehele jaar door leuke evenementen georganiseerd en kun je genieten op het terras. De Grote Kerk is de rustplaats van een aantal bekende Haarlemmers en is zeker het bekijken waard.

Haarlem Jazz

Ieder jaar wordt het populaire Haarlem Jazz in het centrum van Haarlem georganiseerd. In de week van 20 augustus wordt het centrum van Haarlem omgetoverd tot een gratis concert van artiesten, bands en dj’s. Met meerdere podia en optredens in bars en kroegen is Haarlem Jazz een midweek voor jong en oud met gezelligheid en een goede sfeer.

Bier proeven

Haarlem kent meerdere bierbrouwerijen. Wanneer je ‘bierbrouwerij Haarlem’ zoekt op Google krijg je een mooi overzicht met de locaties van deze brouwerijen. Vlakbij het centrum gelegen vind je de Jopenkerk. Hier kun je meerdere speciaalbieren proeven. In de Waarderpolder vind je naast het Jopen bier ook speciaal bieren van Uiltje Craft Beer. Deze brouwerij maakt stoere speciaal bieren en heeft al meerdere prijzen gewonnen. 

Haarlem Culinair

Haarlem Culinair is een 4-daags evenement wat in de stad wordt gehouden. Op de grote markt en bij restaurants en bar kun je genieten van het lekkerste eten en drinken van wat Haarlem te bieden heeft. In deze week kun je op de markt hapjes proeven of voor een speciaal bedrag een bepaald menu eten bij restaurants. Dit jaar zal de 26e editie plaats vinden. 

Boottocht over het Spaarne

Een leuke dagbesteding is de boottocht over het Spaarne. Beleef de stad vanaf het water en krijg meer gevoel bij de grote en de geschiedenis van deze historische stad. Na de boottocht kun je stad in wandelen en genieten van het lekkers wat Haarlem te bieden heeft. 

Frans Hals Museum

Frans Hals, de bekendste Haarlemmer met zijn werk zijn opgenomen in het Frans Hals Museum. Het uitgebreide werk van een van de bekendste Hollandse schilders is hier te bewonderen.